Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ελευθερία

Γεια σας!

Η ώρα είναι 12 κι έχω όρεξη να γράψω κάτι για το μπλογκ ( το σκέφτηκα κι αυτό) πάλι θα μιλάω μόνη μου αλλά δεν με ενοχλεί κι πολύ. Έβλεπα tv και είχε μία διαφήμηση για την <<ελευθερία>> ας αναλύσουμε λοιπόν τι σημαίνει η λέξη ελευθερία. Η έννοια ελευθερία αναφέρεται στην δυνατότητα του ανθρώπου να είναι ανεξάρτητος να κάνει ότι θέλει ,όποτε το θέλει, ότι ώρα θέλει κι όπως το θέλει χωρίς να ρωτάει κανέναν. Βέβαια δεν είναι μόνο αυτό να μπορεί να έχει και την δική του γνώμη , λίγο δύσκολο να το κάνουμε αυτό σε αύτη την ηλικία που είμαι εγώ κι γενικά παιδιά από 13-18. Το να είναι κάποιος ελεύθερος ισοδυναμεί με το να είναι άνθρωπος. Ελευθερία είναι από τα καλύτερα αγαθά που μπορεί να έχει ο άνθρωπος σχεδόν. Υπάρχουν δύο είδη ελευθερίας
  1. η εσωτερική ελευθερία δηλαδή να μπορείς να μιλάς με τον δικό σου τρόπο να έχεις το δικαίωμα να σκέφτεσαι ότι θες κι γενικότερα για το δικό σου καλό.
  2. η εξωτερική ελευθερία δηλαδή να μπορείς να έχεις γνώμη για κάτι πιο σοβαρό κι γενικά για την εξωτερική σου εμφάνιση.

5 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι πως η ελευθερία είναι σχεδόν ίση με το να είσαι άνθρωπος, αλλά εσύ το παρουσιάζεις έτσι ώστε φένεται πως κατηγορείς τους γονείς σου πως στην στερούν. Δεν λέω και εμένα μου την σπάνε π.χ. όταν σου λένε τι να κάνεις, αλλά τις περισσότερες φορές είναι σωστοί και δεν θέλουν να σε εκνευρίσουν.

    (αν δεν είναι κόπος ίσως να άλλαζες τον μαύρο φόντο, κάνει πολύ αντίθεση και πονάνε τα μάτια στο διάβασμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χμμ...μπορεί αλλά δεν κατηγορώ τους γονείς μας απλά λέω πως είμαι μικρή για να έχω την ελευθερία που θέλω

    (xD οοο ναι θενκς το άλλαξα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζεις στην Ελλάδα, πως μπορείς να μιλάς για ελευθερία; Hai. XD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεία , Ο Άλεξ Περίπου είμαι! Έχεις κι εσύ μπλόγκ ? COOL 8)

    Πολύ σωστά αυτά που έγραψες. Κορίνα +1 και να σημειώσω σε αυτήν τη πρόταση " Η έννοια ελευθερία αναφέρεται στην δυνατότητα του ανθρώπου να είναι ανεξάρτητος να κάνει ότι θέλει ,όποτε το θέλει, ότι ώρα θέλει κι όπως το θέλει χωρίς να ρωτάει κανέναν" ότι ναι μεν έχει αυτή τη δυνατότητα όμως με την προϋπόθεση να μην καταπατάει την ελευθερία κάποιου άλλου ;) .. Με πιάνεις πιστεύω.

    Θα σε διαβάζω ^__^

    ΑπάντησηΔιαγραφή